Tervetuloa Tassun ja Tiun sivulle!

Tällä sivulla seikkailevat Tassu-koira ja Tiu-lintu, jotka pyrkivät omalla esimerkillään osoittamaan, miten tärkeää on opiskella kieliä. Mutta miksi kieliä kannattaa opiskella? Miten kieliä opitaan? Milloin voi aloittaa uuden kielen opiskelun?

 

Kieliverkosto on huolissaan Suomen kielikoulutuksen tulevaisuudesta ja vähentyneistä kielivalinnoista. Miksi Suomessa ei opiskella enempää vieraita kieliä?

Kielten oppiminen ja monipuolinen kielitaito ovat kuitenkin tärkeitä monesta syystä, sillä kielten osaaminen esimerkiksi:

  • kehittää ajattelua,
  • lisää ymmärrystä muiden sekä omista kielistä ja kulttuureista sekä
  • on tärkeä valttikortti esimerkiksi työelämää ajatellen.

Olemme Kieliverkostossa kehittäneet materiaalia, joka on vapaasti käytettävissä ja jonka avulla pyritään edistämään lasten ja nuorten kieltenopiskelua ja kielivalintoja. Löydät sivuilta myös paljon linkkejä muille sivuille ja muihin materiaaleihin.

Mutta ketä ovat Tassu ja Tiu?

Tassu

Tassu on hellyyttävä ja helposti lähestyttävä koira, joka tykkää rapsutteluista. Tassu haluaisi kovasti oppia uusia kieliä, mutta hän ei oikein tiedä, mistä kielestä alottaisi tai miten ja milloin kieliä voi oppia. Miten sinä auttaisit Tassua?

Tiu

 

Tiu taas saattaa näyttää pehmeältä, mutta tarpeen vaatiessa hänestä löytyy tulinen sielu. Hänellä on selvät sävelet kieltenopiskelun suhteen: mitä enemmän kieliä, sitä valoisammalta tulevaisuus näyttää! Onko sinulla Tiulle hyviä vinkkejä kieltenopiskeluun?

Lähde seikkailuun Tassun ja Tiun kanssa!

Vasemmalla olevasta sivupalkista pääset opettajan, oppilaiden ja huoltajien omille sivuille. Sivuja täydennetään kevään 2018 aikana. Tutustu!

 

Tassu & Tiu: Luovaamo