Työkalupakki

Täältä löydät luotettavia ja hyväksi todettuja sovelluksia ja sivustoja, joista on hyötyä erityisesti kielten opiskeluun. Voit löytää vinkkejä myös vaikka esitelmien tekemiseen uudella tavalla.

Colourful pens banner2.jpg

 

  • Bubbl on sivusto ideapilvien tai ajatuskarttojen tekemiseen.Ajatuskartat auttavat jäsentämään asioita.png

  • Socrative ja Kahoot! ovat ohjelmia, joiden avulla voi tehdä omia tietokilpailuja. Ne toimivat vaikka kevennyksenä esitelmän jälkeen. Myös valmiita tietovisoja löytyy pilvin pimein.

  • Padlet on interaktiivinen seinä, johon voi lisätä haluamaansa materiaalia, esimerkiksi tekstiä, kuvia ja videota. Padletin avulla voi vaikka lukea kokeeseen yhdistämällä vaikeita sanoja kuvaan ja videoon - niin ne jäävät paremmin mieleen!

  • Bookcreator tuo vaihtelua perinteisiin PowerPoint-esitelmiin, kun lopputulos on multimediakirjan muodossa. Käytä vaikka omaelämänkerran, tiedeprojektin tai oman sarjakuvan luomiseen!

  • Euroopan Neuvoston European Centre for Modern Languages -sivuilla on lista hyödyllisistä työkaluista opiskeluun ja opettamiseen. Sivuilta löytyy muun muassa videon editointityökaluja, pelien ja visailujen luomiseen tehtyjä appeja, mind map -työkaluja, sanapilvien ja kyselyjen luomiseen tarkoitettuja appeja ja apua esitelmien tekoon.

  • Norden i skolan -oppimisalusta tarjoaa monipuolisesti erilaisia aktiviteetteja Pohjoismaihin ja pohjoismaisiin kieliin liittyen, ja sisältöä voi rajata esimerkiksi toivotun tehtävätyypin, luokka-asteen ja kielen mukaan.