10-vuotisjuhlavuottaan viettävä Suomen suurin lasten ja nuorten elokuvakilpailu alkoi 1.2.2023: teemana kieli

Tiedote, julkaisuvapaa heti

Tuotantoyhtiö Amazement ja Suomen kieltenopettajien liitto haastavat yhdessä kaikki 8–23-vuotiaat tekemään elokuvia, joiden teemana on kieli. Maan suurin lasten ja nuorten elokuvakilpailu, 10-vuotisjuhlavuottaan viettävä Kaikki kuvaa -kilpailu 2023 alkaa tänään 1.2. Elokuvien tekemiseen on aikaa maaliskuun loppuun asti.

Kilpailun esittelyvideo: https://www.youtube.com/watch?v=-KlSv5NUSYo

Kilpailuun osallistuminen on ilmaista. Kisassa on kolme avointa kilpasarjaa, joissa ainoa kriteeri on tekijöiden ikä: 8–15-vuotiaat, 16–19-vuotiaat ja 20–23-vuotiaat. Tänä vuonna mukana on ensimmäistä kertaa myös työpajaelokuvien sarja. Ympäri maata järjestettävissä Kaikki kuvaa -työpajoissa lapset ja nuoret pääsevät tekemään kisaelokuvia ammattilaisohjauksessa. Kilpailuelokuvissa kuullaan kaikkia Suomessa puhuttavia saamelaiskieliä ja viittomakielisiäkin elokuvia on luvassa.

Kilpailun arvovaltainen tuomaristo koostuu maan elokuva-alan kärkinimistä. Tuomaristossa ovat näyttelijä Elsi Sloan (Sydänpeto), ohjaaja-näyttelijä Jani Volanen (Munkkivuori), käsikirjoittaja Anna Brotkin (Aikuiset) ja ohjaaja Hanna Bergholm (Pahanhautoja). Myös yleisö pääsee äänestämään suosikkiaan.

Elokuva on vuodesta toiseen ollut peruskoululaisten harrastustoiveiden kärkisijoilla opetus- ja kulttuuriministeriön valtakunnallisessa koululaiskyselyssä. Tuoreimmassa kyselyssä (joulukuu 2022) elokuva sijoittui toiseksi. Kaikki kuvaa -kilpailu 2023 onkin mainio tilaisuus lähteä kokeilemaan uutta harrastusta. Kilpailuun osallistuu vuosittain toistatuhatta lasta ja nuorta: koululuokkia, kuvataiteen ja ilmaisutaidon ryhmiä, elokuvakerhoja ja perhepiirissä tai kavereiden kesken tehtyjä elokuvia.

"Eurooppa on historiallisessa tilanteessa ja kulttuurien kohtaaminen erityisen ajankohtainen ilmiö juuri nyt. Kun pyrimme rakentamaan siltoja ihmisten välille, yhteisymmärryksen luomisen keskiössä ovat kieli ja kommunikaatio: se, miten viestimme toinen toisillemme ja tulemme ymmärretyksi puolin ja toisin. Elokuva on oivallinen väline näiden asioiden käsittelemiseen ja odotammekin nuorilta mielikuvituksellisia, omaleimaisia ja äkkivääriäkin lähestymistapoja kilpailun juhlavuoden teemaan", kertoo kilpailun tuottaja Arttu Haglund.

Kaikki sääntöjen mukaiset kilpailuelokuvat julkaistaan ja finalistit paljastetaan huhtikuun puolivälissä, jolloin alkaa myös yleisöäänestys. Kilpailu huipentuu toukokuussa Helsingin legendaarisessa elokuvateatteri Orionissa järjestettävään Kaikki kuvaa -gaalaan, jossa nuoret tekijät ympäri maan pääsevät kokemaan teoksensa upeassa elokuvan pyhätössä ja tuomaristo palkitsee parhaat.

Kilpailusivusto: kaikkikuvaa.fi/kilpailu

Kilpailun järjestää tuotantoyhtiö Amazement. Pääyhteistyökumppanina toimii Suomen kieltenopettajien liitto ja rahoittajina OKM sekä Mikko Kodisoja Säätiö. Yhteistyössä ovat mukana Saamelaiskäräjät, Kuurojen liitto ja Elävän kuvan keskus ELKE ry. Palkintosponsoreina toimivat Genelec, Focus Nordic ja Finnkino.

Lisätiedot:

Arttu Haglund

tuottaja, Kaikki kuvaa

Tuotantoyhtiö Amazement

050 536 9279

arttu.haglund@amazement.fi

https://www.kaikkikuvaa.fi

https://www.amazement.fi