Lukion ePerusteet julkaistu

Opetushallituksen verkkouutinen (25.1.2016):

Lukion ePerusteet julkaistu

Opetushallituksen päättämät lukion opetussuunnitelman perusteet 2015 on nyt julkaistu rakenteistetussa muodossa sähköisessä ePerusteet-palvelussa.

Lukion opetussuunnitelmien perusteiden 2015 (Määräys 27.10.2015 nro 60/011/2015) lisäksi palvelu tarjoaa koulutuksen järjestäjille paikallisen opetussuunnitelman laadinnan työkalun, joka pyritään julkaisemaan helmikuussa 2016.

Lukion ops-työkalussa huomioidaan opetussuunnitelmatyön paikalliset tarpeet ja opetussuunnitelman joustava päivittäminen. Ops-työkalu tarjoaa selkeän lähtökohdan paikalliselle opetussuunnitelmatyölle lukion opetussuunnitelman perusteiden pohjalta. Uusi palvelu on koulutuksen järjestäjille maksuton ja sen käyttöönotto on vapaaehtoista.

Opetushallituksen ePerusteet-palvelussa voit tutustua voimassa oleviin yleissivistävän koulutuksen opetussuunnitelmien ja ammatillisen koulutuksen tutkintojen perusteisiin. ePerusteet-palvelusta löytyvät siten myös esiopetuksen, perusopetuksen ja lisäopetuksen opetussuunnitelmien perusteet. Samoin myös ammatillisten perustutkintojen perusteet ovat kaikille avoimesti selattavissa ja katseltavissa.

ePerusteet-palvelun tavoitteena on lisätä opetussuunnitelmien ja tutkintojen perusteiden käytettävyyttä. Palvelu helpottaa tiedon hakua ja hallintaa. Se mahdollistaa myös perusteiden ja paikallisten opetussuunnitelmien joustavan päivittämisen. ePerusteista voi hakea sisältöjä erilaisin hakuehdoin ja tuottaa perusteista erilaisia koosteita. Palvelussa julkaistujen perusteiden ja opetussuunnitelmien sisältöjä voidaan hyödyntää muissa järjestelmissä tiedonsiirtorajapinnan kautta.

Opetushallitus toivoo mahdollisimman monen lukiokoulutuksen järjestäjän ottavan uuden palvelun käyttöön. Opetushallitus antaa palvelun käyttöönoton tueksi ohjausta sekä tuottaa verkkoon tukimateriaalia.

Opetushallituksen tavoitteena on julkaista aikuisten perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet 2015 (Määräys 4.5.2015 nro 19/011/2015) sekä aikuisten lukiokoulutuksen opetussuunnitelman perusteet 2015 (Määräys 17.12.2015 nro 70/011/2015) ePerusteet -palvelussa myöhemmin vuonna 2016.

LOPS ePerusteissa

ePerusteet asiakaspalvelu: eperusteet(a)opintopolku.fi

Lisätietoja Opetushallituksessa:
Erityisasiantuntija Ulla Angervo, puh. 029 533 1308

 

Uutinen OPH:n sivuilla