Opetushallitus on perustanut Kielitietoisuus ammatillisessa koulutuksessa -verkoston

Opetushallitus on perustanut ammatillisen koulutuksen kielitietoisuusverkoston. Tavoitteena on lisätä ymmärrystä kielitietoisuudesta ammatillisessa koulutuksessa. Verkostossa tuetaan kielitietoisten opetus- ja ohjauskäytänteiden hyödyntämistä ja monikielisyyden toteutumista ammatillisessa koulutuksessa.

Tiedote 14.9.2023

Kielimaisema on yhteiskunnassamme yhä monimuotoisempi. Tämä näkyy voimakkaasti myös ammatillisen koulutuksen oppilaitoksissa. Kielitietoinen opetus ja kielitietoiset toimintatavat ovat entistä tärkeämmässä roolissa koulutuksen toteutuksessa, jotta kaikilla olisi yhdenvertaiset mahdollisuudet kehittää osaamistaan ja päästä osaksi työelämää. Kielitietoisen toimintakulttuurin rakentamisessa ja ylläpitämisessä meillä kaikilla on oma tärkeä roolimme. Tähän tarpeeseen Opetushallitus on perustanut uuden verkoston.

Tervetuloa mukaan verkostoon!

Verkosto on avoin kaikille ammatillisen koulutuksen kehittämisestä kiinnostuneille. Verkostossa voit jakaa hyviä käytänteitä ja kokemuksia sekä saada tietoa ja keskustella ajankohtaisista kielitietoisuuteen liittyvistä teemoista. Voit osallistua verkoston tapahtumiin kiinnostuksesi mukaan. Tapaamisten sisällöt ja toteutus suunnitellaan yhdessä verkoston jäsenten kanssa. Verkostoa koordinoi Opetushallitus.

Syksyn 2023 aikana järjestetään kaksi virtuaalikahvia, joista ensimmäinen virtuaaliaamukahvi pidetään 26.10.2023 kello 8.30–9.30. Lisäksi kevään 2024 aikana järjestetään kaksi virtuaaliaamukahvia ja seminaari 11.4.2024.

Voit jättää yhteystietosi sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta OPH:n sivuilla ja saat lisätietoa verkoston tulevista tapahtumista.

 

Opetushallituksen sivuille