Osallistu kyselyyn pakolaisoppilaiden opetuksesta 30.9.2022 mennessä!

Osallistu kyselyyn pakolaisoppilaiden opetuksesta!

Tutkimusprojekti KOTI (Kriisialueilta muuttavien oppilaiden tuki ja inkluusio suomalaisessa koulujärjestelmässä) tutkii pakolaistaustaisten lasten ja nuorten opetukseen ja tuen tarpeeseen liittyviä kysymyksiä Suomessa.

Jos olet opettaja, ohjaaja tai rehtori, pyydämme sinua vastaamaan lyhyeen kyselyyn. Voit vastata, vaikka et itse tällä hetkellä opeta pakolaisoppilaita. Kysymykset koskevat tukea, jota koulut jo tarjoavat sekä sitä, millaiselle tuelle olisi tarvetta. Kyselyn täyttämiseen kuluu aikaa noin 15 minuuttia. Vastauksia käsitellään anonyymisti. Kyselyä täyttäessä on mahdollista ilmaista halukkuutensa osallistua jatkotutkimukseen.

Kysely sulkeutuu 30.9.2022.

Vastaamaan pääset tästä: https://link.webropol.com/s/koti-projekti

Tutkimuksesta vastaa Mervi Kaukko Tampereen yliopistosta. Tutkimustiimiin kuuluvat myös Jenni Alisaari, Leena Maria Heikkola, Raisa Harju-Autti, Maria Petäjäniemi, Sanna Mustonen ja Nick Haswell. Lisää tietoa hankkeesta löytyy täältä. Tarkempia tietoja tutkimuksesta saat lähettämällä minulle viestiä Facebookissa tai sähköpostitse (maria.petajaniemi(at)tuni.fi).

Kiitos ajastasi! Vastauksestasi on apua kun mietimme, miten kouluissa voitaisiin ottaa paremmin huomioon pakolaisina tai turvapaikanhakijoina maahan muuttavat lapset ja nuoret.

Lisätietoja:

Maria Petäjäniemi

PhD, Postdoctoral researcher

Faculty of Education and Culture | Tampere University

University teacher 

Faculty of Education | University of Oulu