SUKOLin kieltenopettajien elämäkertakilpailu & ehdota vuoden 2017 kielitekoa

Elämäkertakilpailu kieltenopettajille

SUKOL järjestää kieltenopettajien elämäkertakilpailun.

Kilpailu on tarkoitettu kaikille kieltenopettajille riippumatta iästä, sukupuolesta, opetuskokemuksesta, työllisyystilanteesta, kouluasteesta tai opetettavasta kielestä. Tarkoituksena on kartoittaa, millaisena kieltenopettajat näkevät ammattinsa ja elämänsä, miten he päätyivät kielten pariin opiskelijoiksi ja opettajiksi, miten he ovat kokeneet uransa eri vaiheet ja millaisena tulevaisuus heille näyttäytyy.

Kaikkien kilpailuun osallistuvien kesken arvotaan palkintoja. Parhaat elämäkerrat valitsee kilpailua varten perustettu raati. Kirjoituksia käytetään tutkimusaineistona. Lisäksi otteita niistä saatetaan julkaista nimettöminä.

Kirjoitukset pyydetään lähettämään viimeistään 15.8.2017 osoitteeseen sari.saarinen(at)sukol.fi. Lisätietoja sekä sisällöllisiä ja muodollisia kirjoitusohjeita on kilpailun sivulla osoitteessa www.sukol.fi/elamakertakilpailu.

Uutinen SUKOLin sivuilla

*****

Ehdota vuoden 2017 kielitekoa

Syksyllä palkitaan Vuoden kieliteko 2017. SUKOL pyytää ehdottamaan henkilöä, ryhmää, järjestöä tai muuta tahoa, joka on jollakin merkittävällä tavalla edistänyt kieltenopetusta Suomessa tai lisännyt kieltenopetuksen yhteiskunnallista arvostusta.

Ehdotusten mukaan on liitettävä kirjalliset perustelut sekä esittäjän ja ehdokkaan yhteystiedot. Ehdotukset lähetetään 29.8. mennessä sähköpostitse osoitteeseen sari.saarinen(at)sukol.fi.

Vuoden kieliteko julkistetaan syyskoulutuspäivillä lokakuussa. Palkinnon arvo on 2 000 euroa, ja sen lahjoittaa Otavan Kirjasäätiö.

Vuoden kieliteko -palkintoa on jaettu vuodesta 2001 asti. Tutustu palkinnon historiaan.

Uutinen SUKOLin sivuilla