Suomen kielitieteen olympialaiset pidetään helmikuun lopussa

Tiedoksi lukiolaisille: Suomen kielitieteen olympialaiset pidetään taas helmikuun lopussa!

Kielitieteen olympialaiset (KiOl) ovat lukiolaisille ja yläkoululaisille tarkoitettu tiedepohjainen kilpailu, joka tutustuttaa maailman kielelliseen monimuotoisuuteen. Nykymuotoinen KiOl järjestetään vuonna 2021 jo seitsemättä kertaa. Kilpailutehtävien ratkaiseminen ei edellytä ennakkotietoja kielitieteestä tai tiettyjen kielten osaamista, vaan ongelmat perustuvat ongelmanratkaisuun harvinaisiin kieliin perustuvan valmiin kieliaineiston pohjalta. Olympialaiset ovat loistava mahdollisuus tutustua kielitieteeseen erityisesti niille lukiolaisille, jotka haluavat hakea yliopistoon opiskelemaan yleistä kielitiedettä tai muuta kieliainetta, mutta ennen kaikkea kilpailun hauskat ja käytännönläheiset tehtävät on tarkoitettu kaikille kielistä ja loogisesta päättelystä kiinnostuneille. Kilpailuun osallistuu vuosittain sekä kielistä että luonnontieteistä ja matematiikasta kiinnostuneita opiskelijoita.

Suomen kielitieteen olympialaisten 2021 ensimmäinen vaihe järjestetään verkossa 27.-28.2.2021. Tehtävien suorittaminen alkaa lauantaina klo 10 ja päättyy sunnuntaina klo 22, ja kilpailijat voivat suorittaa tehtäviä itselleen sopivaan aikaan aikarajan puitteissa.

Alkukilpailun parhaat osallistujat kutsutaan loppukilpailuun huhtikuussa, ja kansallisen loppukilpailun neljä parasta kisaajaa pääsevät osallistumaan Suomen joukkueena kielitieteen kansainvälisiin olympialaisiin, jotka järjestetään tänä vuonna heinäkuussa joko Latvian Ventspilsissä tai etämuodossa pandemiatilanteesta riippuen. Osallistumisen rahoittaa Koneen Säätiö.

Lue lisää kilpailusta ja ilmoittaudu mukaan täällä: https://blogs.helsinki.fi/kielitieteen-olympialaiset/miten-voi-osallistua/

Ystävällisin terveisin

Suomen kielitieteen olympialaisten järjestäjät