Tiedote: EU:n opetusministerit etsivät keinoja parantaa opettajan ammatin kiinnostavuutta Euroopassa

EU:n opetusministerit kokoontuivat maanantaina Brysselissä. Suomea neuvoston kokouksessa edusti opetusministeri Jukka Gustafsson. Neuvosto hyväksyi päätelmät luku- ja kirjoitustaidosta sekä päätelmät koulutuksen osuudesta talouden elpymisessä ja kasvussa. Lisäksi ministerit keskustelivat opettajien laadun ja statuksen parantamisesta taloudellisesti epäedullisena aikana sekä kuulivat edistymisraportin Yhteinen Erasmus -ohjelmaneuvotteluiden etenemisestä. Neuvosto saavutti poliittisen yhteisymmärryksen arki- ja epävirallisen oppimisen tunnustamisesta.

Neuvosto hyväksyi päätelmät luku- ja kirjoitustaidosta. Päätelmien mukaan alhainen luku- ja kirjoitustaidon taso hidastaa talouskasvua ja heikentää sen kestävyyttä. Päätelmissä ehdotetaan erilaisia toimenpiteitä varhaiskasvatuksen ja opettajankoulutuksen kehittämiseksi, horisontaalisen yhteistyön kehittämiseksi sekä maahanmuuttajien paremmaksi huomioimiseksi koulutuksen eri tasoilla.

 

OKM:n tiedote 26.11.2012 EU:n opetusministerit etsivät keinoja parantaa opettajan ammatin kiinnostavuutta Euroopassa kokonaisuudessaan

OKM:n tiedote 23.11.2012 EU:n koulutus-, nuoriso-, kulttuuri ja urheiluneuvosto kokoontuu Brysselissä kokonaisuudessaan