Tule mukaan juhlimaan Euroopan kielten päivää 26. syyskuuta! EU-komission kielten päivän webinaari 28.9. klo 11-13

Mikä eläin sanoo armenian kielellä tsoo-ghoo-roo-ghoo!?

Entä kuinka monta kirjainta on suomenkielisessä yhdyssanahirviössä lentokonesuihkuturbiinimoottoriapumekaanikkoaliupseerioppilas?

Tule mukaan juhlimaan Euroopan kielten päivää 26. syyskuuta ja opi uutta!

Euroopan neuvoston ja Euroopan komission kaksikymmentä vuotta sitten lanseeraaman Euroopan kielten päivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta kielten oppimisen tärkeydestä sekä edistää Euroopan runsasta kielellistä ja kulttuurista monimuotoisuutta.

Euroopan kielten päivän oheisohjelmaa järjestetään viikkojen 39 ja 40 ajan ympäri Eurooppaa! Voit tutustua tapahtumiin täällä. Suomessa tapahtumat ovat keskittyneet Keskuskirjasto Oodiin, jossa voit muun muassa ratkaista kielentunnistustehtäviä, seurata Euroopan komission kääntäjien työskentelyä sekä tutustua monikieliseen Muumi-kirjanäyttelyyn viikon 39 ajan.

Erilaisia lapsille ja lapsenmielisille suunnattuja kielifaktoja ja -pelejä löytyy Euroopan kielten päivän verkkosivuilta. Tsekkaa myös visailutehtävä Salaisen agentin käsikirja kielihaasteita varten (Den hemliga agentens handbok för språkliga utmaningar), joka kannustaa tutustumaan eurooppalaisiin kieliin koulussa sekä sen ulkopuolella.

>>>> 

Ilmainen webinaari ma 28.9.2020 - ilmoittaudu 24.9. mennessä!

Euroopan komissio juhlistaa Euroopan kielten päivää maanantaina 28.9. webinaarilla Suomen aikaa klo 11-13 (10-12 CET). Webinaariin tulee rekisteröityä 24.9. mennessä Euroopan kielten päivän verkkosivuilla EU-Login tunnuksen avulla. Jos sinulla ei ole EU-login tunnusta, voit luoda se täällä.

Tilaisuuden avaa komissaari Marya Gabriel (Innovointi, tutkimus, kulttuuri, koulutus ja nuorisoasiat)

Osallistujat pohtivat Suomessakin ajankohtaisia asioita mm.

  • kielitaidon roolia Euroopassa
  • miten lisätä vieraiden kielten oppimista
  • Miten kouluissa voidaan edistää kielten monimuotoisuutta ja tukea lukutaitoa kaikilla kielillä

European_Day_of_Languages_2020 

P.s.

Lentokonesuihkuturbiinimoottoriapumekaanikkoaliupseerioppilas sanassa on 61 kirjainta ja Armeniassa tsoo-ghoo-roo-ghoo! kiekuu kukko!