Kieliverkoston Tassu & Tiu -sivusto kieltenoppimiseen ja -opetukseen julkaistu

Kieltenoppimiseen innostava ja opetusta tukeva materiaalipaketti on nyt julkaistu Kieliverkoston Tassu & Tiu -sivuilla. Ilmainen materiaalipaketti tarjoaa niin kepeää ajanvietettä kuin kiinnostavaa ja ajankohtaista tietoa. Monipuolinen sivusto on koottu palvelemaan kielenoppijoita, huoltajia ja opettajia.

Tiedote 6.9.2018

Kieliverkosto kannustaa kielten opiskeluun ja tahtoo tarjota ideoita opettamiseen. Tästä inspiroituneena Kieliverkostossa laitettiin hihat heilumaan, ja näin syntyivät Tassu ja Tiu – kieltenopiskeluun kannustavat piirroshahmot, jotka on luotu yhdessä mainostoimisto Luovaamon kanssa. Hahmot seikkailevat verkkosivuilla tarjoten tietoa, materiaalia, linkkejä ja vinkkejä kielten opettamiseen ja oppimiseen.

Lapsille ja nuorille Tassu ja Tiu tarjoavat linkkejä hauskoihin peleihin ja sovelluksiin. Kaikenikäiset oppijat voivat käydä kokeilemassa oppimista tukevia ohjelmia, kuten virtuaalista mind mapia tai padlet-alustaa. Tassu ja Tiu ovat listanneet myös erilaisia YouTube-videoita, joissa videobloggaajat jakavat vinkkejä ja omia kokemuksiaan kielten opiskelusta sekä koulussa että vapaa-ajalla.

Opettajille Tassu ja Tiu ovat puolestaan keränneet interaktiivisten työkalujen ja materiaalien aarreaitan. Oppitunneilla hyödynnettäviksi tarkoitetut pelit ja visailut tuovat virkistävää vaihtelua opetukseen. Entä voisiko itse tehty sarjakuva tai animaatio olla hyvä tapa kielen opettamiseen? Opettajien tiedonnälkään on koottu myös Kieliverkoston julkaiseman Kieli, koulutus ja yhteiskunta -verkkolehden kieltenopetusta koskevia artikkeleita. Pisteeksi iin päälle opettajille on tehty valmis PowerPoint-esitys, jota voi hyödyntää vapaasti kielivalintailloissa.

Huoltajille Tassu ja Tiu haluavat tarjota vastauksia heitä askarruttaviin kysymyksiin, kuten siihen, miksi kieliä kannattaa opiskella ja miten kieliä opitaan. Näkökulmia aiheeseen tarjoavat Huoltajille-osioon kerätyt kiinnostavat artikkelit ja videot.

Opettajat voivat tilata Kieliverkostolta ilmaisia Tassu & Tiu -flaijereita jaettavaksi tänä lukuvuonna kielivalintoja tekeville oppilaille. Flaijerit opastavat Tassun ja Tiun sivuille. Jos haluat tilata flaijereita, ota yhteyttä Kieliverkostoon (kieliverkosto(at)jyu.fi).

Vieraile siis Tassun ja Tiun luona ja inspiroidu kielistä!

 

Tassun ja Tiun sivuille: https://www.kieliverkosto.fi/fi/tassu-tiu