Kieliverkostossa tapahtuu

Kieliparlamentti 2024: Kielet kestävän kehityksen ytimessä

Kieliverkosto järjesti 14. valtakunnallisen Kieliparlamentin 18.4.2024 Helsingissä. Tapahtuman teemana oli ”Kielet kestävän kehityksen ytimessä”, sillä Kieliverkoston vuoden 2024 teemana on kestävä kehitys ja kielikoulutus. Parlamenttiin osallistui noin 70 kielikoulutuksen asiantuntijaa.

Kari Sajavaara -tunnustuspalkinnot FT Elisa Revolle ja Miguel Peltomaalle

Kielikoulutuspolitiikan verkosto ja Soveltavan kielentutkimuksen keskus myönsivät kaksi tunnustuspalkintoa Kari Sajavaara -muistoluennon yhteydessä 26.1.2024.  Palkinnot myönnettiin FT Elisa Revolle tieteellisesti ansiokkaasta ja yhteiskunnallisesti merkittävästä soveltavan kielentutkimuksen väitöskirjatutkimuksesta sekä Miguel Peltomaalle yhteiskunnallisesti merkittävästä kieliin liittyvästä työstä.

Meillä ei ole varaa olla toteuttamatta kestävyyskasvatusta myös kieltenopetuksessa - Minna Maijala Kari Sajavaara -muistoluennolla 2024

Kieliverkosto ja Soveltavan kielentutkimuksen keskus järjestivät neljännentoista Kari Sajavaara -muistoluennon 26.1.2024 hybridinä. Tilaisuuden pääpuhuja oli professori Minna Maijala (Turun yliopisto). Luennon otsikko oli Kestävää kehitystä edistävä kielikoulutus. Tilaisuus potkaisi käyntiin Kieliverkoston teemavuoden 2024, jonka teemana on Kestävä kehitys ja kielikoulutus. Tilaisuutta oli seuraamassa yhteensä n. 90 henkeä.

Mikä puhuttaa arvioinnissa kielikoulutuksen ammattilaisia juuri nyt? Tiivistys Kieliparlamentin 2023 puheenvuoroista ja keskusteluista

Tekoäly, monikielisen oppijan arviointi, arviointikriteerien uudistukset… Kielikoulutuksen ammattilaisia puhuttaa tällä hetkellä moni arviointiin kytkeytyvä teema. Kielen ja vuorovaikutuksen arvioinnista keskusteltiin innostuneesti Kieliverkoston järjestämässä Kieliparlamentissa 20.4.2023. Kieliparlamentin puheenvuorojen ja keskustelujen pohjalta on nyt julkaistu videoitu tiivistys.

Kieliparlamentti 2023: Minne menet, arviointi?

Kieliverkosto järjesti 13. valtakunnallisen Kieliparlamentin 20.4.2023 verkkovälitteisesti. Tapahtuman teemana oli ”Minne menet, arviointi?”, sillä Kieliverkoston vuoden 2023 teemana on kielen ja vuorovaikutuksen arviointi muutoksessa. Parlamenttiin osallistui noin 90 kielikoulutuksen asiantuntijaa.