Kieliverkostossa tapahtuu

Kielivaranto. Nyt! -selvitys esittelee Suomen kielikoulutuksen nykytilannetta

Kielikoulutuspolitiikan verkosto on tänään julkaissut Kielivaranto. Nyt! -selvityksen, jossa tarkastellaan Suomen kielikoulutuksen tilaa Monikielisyys vahvuudeksi -selvityksen (2017) jälkimainingeissa. Mitä kielikoulutuksesta ajattelevat kieltenopettajat, varhaiskasvattajat, kunnat, rehtorit, korkeakoulut ja opetushallinnon asiantuntijat?

Kari Sajavaara -tunnustuspalkinnot FT Tuuli Fromille ja Tampereen kaupungin Kieliä kehiin! -hankkeelle

Kari Sajavaara -muistoluennon yhteydessä 25.1.2021 Kielikoulutuspolitiikan verkosto ja Soveltavan kielentutkimuksen keskus myönsivät kaksi tunnustuspalkintoa. Palkinnot myönnettiin FT Tuuli Fromille tieteellisesti ansiokkaasta ja yhteiskunnallisesti merkittävästä soveltavan kielentutkimuksen väitöskirjatutkimuksesta sekä Tampereen kaupungin Kieliä kehiin! -hankkeelle kielikoulutuksen saralla tehdystä, yhteiskunnallisesti vaikuttavasta työstä.

Runot tutkittavien ääniä vahvistamassa ja arkipäivän rasismia paljastamassa – Sofía Chaparro Kari Sajavaara -muistoluennolla 2021

Kieliverkosto ja Soveltavan kielentutkimuksen keskus järjestivät yhdennentoista Kari Sajavaara -muistoluennon 25.1.2021 webinaarina. Tilaisuuden pääpuhuja oli Assistant Professor, PhD Sofía Chaparro (University of Colorado Denver). Luennon otsikko oli Searching for Dignity through Antropoesía: Centering the Voices of Minoritized Speakers in Language Education Research and Practice. Tilaisuutta oli seuraamassa n. 60 henkilöä.

Kari Sajavaara -tunnustuspalkinnot Anna von Zansenille ja Aleksis Salusjärvelle

Kielikoulutuspolitiikan verkosto ja Soveltavan kielentutkimuksen keskus myönsivät kaksi professori Kari Sajavaaran nimeä kantavaa tunnustuspalkintoa muistoluennon yhteydessä perjantaina 17.1.2020. Toinen palkinto myönnettiin ansiokkaasta ja yhteiskunnallisesti merkittävästä soveltavan kielentutkimuksen alan väitöskirjasta ja toinen yhteiskunnallisesti merkittävästä työstä kielikoulutuspolitiikan ja soveltavan kielitieteen alalla.

Kielikoulutusta ei uudisteta ilman yhteiskunnan tarkastelua – Taina Saarinen piti Kari Sajavaara -muistoluennon 17.1.2020

Kymmenes Kari Sajavaara -muistoluento pidettiin 17.1.2020 Jyväskylän yliopistolla. Pääpuhujana tilaisuudessa oli tutkimusprofessori Taina Saarinen (Koulutuksen tutkimuslaitos, Jyväskylän yliopisto), joka luennoi kielen ja kielikoulutuksen historiallisesta poliittisuudesta, kielikoulutuksen uudistumistarpeista sekä kansallisista ja globaaleista jännitteistä kielikoulutuksessa. Luentoa kommentoi yleisen historian professori Pasi Ihalainen Jyväskylän yliopistosta.

Kari Sajavaara -tunnustuspalkinnot Maiju Strömmerille ja professori Hannele Dufvalle

Kielikoulutuspolitiikan verkosto ja Soveltavan kielentutkimuksen keskus myönsivät kaksi Kari Sajavaara -tunnustuspalkintoa muistoluennon yhteydessä perjantaina 18.1.2019. Toinen palkinto myönnettiin ansiokkaasta ja yhteiskunnallisesti merkittävästä soveltavan kielentutkimuksen alan väitöskirjasta ja toinen yhteiskunnallisesti merkittävästä elämäntyöstä kielikoulutuspolitiikan ja soveltavan kielitieteen alalla.

Kari Sajavaara -tunnustuspalkinnot Linda Bäckmanille ja Kuurojen Liiton Koko Suomi viittoo! -kampanjalle

Kielikoulutuspolitiikan verkosto ja Soveltavan kielentutkimuksen keskus myönsivät kaksi Kari Sajavaara -tunnustuspalkintoa muistoluennon yhteydessä perjantaina 12.1.2018. Toinen palkinto myönnettiin ansiokkaasta ja yhteiskunnallisesti merkittävästä soveltavan kielentutkimuksen alan väitöskirjasta ja toinen yhteiskunnallisesti vaikuttavasta työstä viittomakielen näkyvyyden ja tunnettuuden edistämiseksi.