Tapahtumat

Kielikoulutuspolitiikan verkosto eli Kieliverkosto järjestää vuosittain erilaisia tapahtumia. Vakiintuneet tapahtumat ovat Kieliparlamentti ja Kari Sajavaara -muistoluento. 

Kieliparlamentit

Kieliparlamentti on Kielikoulutuspolitiikan verkoston teemavuoden keskeinen tapahtuma. Valtakunnallinen Kieliparlamentti on foorumi, jossa kielikoulutuspolitiikan toimijat käsittelevät tiettyä teemaa ja laativat siitä kannanoton laajalle joukolle kielikoulutuspolitiikan päättäjiä ja omia sidosryhmiä.

Ensimmäinen Kieliparlamentti järjestettiin vuonna 2010. Kieliparlamenteissa on käsitelty vuoden teeman mukaisesti esimerkiksi koulutuksen ja yhteiskunnan monikielisyyttä, työelämän kieli- ja viestintätaitoja ja osaamista, kielikoulutuksen ja talouden kysymyksiä sekä kuntien ja vähemmistöjen kielikoulutusta.  

Tutustu tarkemmin aiempiin Kieliparlamentteihin ja niiden kannanottoihin.

 

Kari Sajavaara -muistoluennot

Kieliverkosto järjestää vuosittain muistoluennon Kari Sajavaaran kunniaksi. 

Professori Kari Sajavaara (1938–2006) oli monipuolinen tutkija soveltavan kielentutkimuksen ja aktiivinen toimija kielikoulutuspolitiikan alalla. Tehtyään pitkän uran Jyväskylän yliopiston englannin kielen laitoksella hän siirtyi vuonna 1996 Soveltavan kielentutkimuksen keskuksen johtajaksi, mistä hän jäi eläkkeelle vuonna 2003. Sajavaara oli myös kansainvälisesti tunnustettu verkostoituja ja European Language Councilin perustajajäsen. Kari Sajavaara toimi Jyväskylän yliopiston vararehtorina vuosina 1982–1991 ja humanistisen tiedekunnan dekaanina vuosina 1996–2002.

Ensimmäinen Kari Sajavaara -muistoluento järjestettiin vuonna 2011. Muistoluento on joka toinen vuosi suomeksi ja joka toinen vuosi englanniksi. Tilaisuus on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille!

Aiempien vuosien luennot ovat katsottavissa Jyväskylän yliopiston Moniviestimessä. Ota yhteyttä Kieliverkostoon (kieliverkosto@jyu.fi) saadaksesi lisätietoja. 

Tutustu tarkemmin aiempiin Kari Sajavaara -muistoluentoihin.

 

Muut tapahtumat

Kieliverkosto on järjestänyt tai on ollut mukana järjestämässä muitakin tapahtumia, esimerkiksi kielikoulutukseen ja kielikoulutuspolitiikkaan liittyviä konferensseja, seminaareja ja keskustelutilaisuuksia. 

Tutustu tarkemmin muihin tapahtumiin, joita Kieliverkosto on ollut järjestämässä.