Instruktioner för att skriva till Språknätverkets webbtidskrift

Vi inviterar lärare, studerande, forskare, beslutsfattare och andra som är intresserade i språkutbildning att skriva för Det språkutbildningspolitiska nätverkets webbtidskrift om sina åsikter rörande språk, utbildning och samhälle.

Artiklar i webbtidskrift är korta och stilen är allmänfattlig. Längden kan variera beroende på innehållet, mellan 2 och 4 sidor. Maximum längden för artikeln är dock 2000 ord.

I början av varje artikel borde vara en kort ingress som beskriver vad texten handlar om. I slutet finns information om skribenterna (namn, position, organisation), källor och 3-5 ämnesord som beskriver artikels innehåll. Mellanrubriker ska gärna användas.

Du kan lägga till bilder eller länkar i din text. Skicka artikeln i doc(x) eller rtf form.

Skribenterna representerar sina egna åsikter och är ansvariga för innehållet i deras artiklar. Redaktionen går igenom alla artiklar och skickar feedback till skribenter vid behov.

Både temanummer och öppna nummer kommer ut i tidskriften. Temanummer beredas ofta långt innan de kommer ut, och varje temanummers huvudredaktör rekryterar skribenterna. Därför önskar vi att få artikelförslag huvudsakligen till våra öppna nummer.

Artiklar avsedda för publicering och förslag för temanummer ska sändas till Språknätverkets e-address kieliverkosto(at)jyu.fi. Redaktionen beslutar vilka artiklar publiceras. Du kan också kontakta Språknätverket redan när du har en idé för en artikel. Var god och kontakta oss i god tid. Vänta inte till inlämningsdagen för att skicka din artikel, därför att numren i fråga kan redan vara full. Kontakta oss gärna så vi kan diskutera ditt artikelförslag!

 

Bekanta dig med Kieli, koulutus ja yhteiskuntamediakort