Erasmus + seminaari monikielisyydestä 12.-15.11.2023, Inari: Democracy speaks in many languages – what is sufficient?

TCA Inari Banneri

Tervetuloa Suomen Erasmus+ kansallisen toimiston (Opetushallitus) järjestämään eurooppalaiseen temaattiseen seminaariin, jonka aiheena ovat monikielisyys ja vähemmistökielet koulussa. Seminaari järjestetään Inarissa, jossa kolmasosa asukkaista on saamelaisia. Pohdimme yhdessä monikielisyyttä opetusalan konteksteissa. Tapahtuma on suunnattu eri kouluasteiden opettajille, opettajan kouluttajille, tutkijoille ja kouluhallinnon työntekijöille, jotka ovat kiinnostuneita opetukseen liittyvistä kielikysymyksistä kuten kielitietoisesta opetuksesta tai koulujen monikielisyydestä. Toivomme osallistujiksi etenkin vähemmistökielien tai haja-asutusalueiden kielikysymysten parissa toimivia.

Osallistumalla saat uutta tietoa, ideoita, menetelmiä ja taitoja toimia monikielisessä koulussa. Seminaarin aikana vaihdat kokemuksia monikielisyydestä eri kouluasteilla ja verkostoidut muiden osallistujien kanssa.

Seminaariin osallistuu noin 40 eurooppalaista yleissivistävän koulutuksen asiantuntijaa 15 eri maasta. Seminaari on suunniteltu yhteistyössä Saamelaiskäräjien, Lapin lääninhallituksen ja Opetushallituksen kieliasiantuntijoiden kanssa.
 

Aika: 12.-15.11.2023
Paikka: Inari
Järjestäjä: Suomen Erasmus+ -ohjelman kansallinen toimisto, Opetushallitus
Työkieli: englanti
 

Kohderyhmä

Tapahtuma on suunnattu eri kouluasteiden opettajille, opettajan kouluttajille, tutkijoille ja kouluhallinnon työntekijöille, jotka ovat kiinnostuneita opetukseen liittyvistä kielikysymyksistä kuten kielitietoisesta opetuksesta tai koulujen monikielisyydestä.

Hakeminen

Haussa on yhteensä 7 paikkaa suomalaisille osallistujille.

Osallistuminen seminaariin on maksutonta, hotellimajoitukset ja ruokailut, sekä lento Helsinki-Ivalo-Helsinki kuuluvat ohjelmaan. Myös matkakulut korvataan osallistujille, ansionmenetystä tai päivärahoja ei korvata.

Hae tapahtumaan Opetushallituksen tapahtumasivun kautta.

Hakuaika päättyy 10.9.2023