Kaikilla on kielipäätä 1.11.2011 Espoossa

Kielten oppimiseen liittyviä myyttejä murretaan tapahtumassa, joka on suunnattu vanhemmille, opettajille, opinto-ohjaajille ja rehtoreille.

Pärjääkö pelkällä englannilla? Kuinka monta kieltä voi oppia yhtaikaa? Miten oma lapseni onnistuu kieliopinnoissa ja miten voin häntä tukea? Mitä on kielenopiskelun arki koulussa ja kotona?

Tervetuloa kuuntelemaan asiantuntijaluentoja ja osallistumaan paneelikeskusteluun! Info-torilla voi tutustua pääkaupunkiseudun kieltenopetukseen ja kulttuuritarjontaan sekä saada tietoa kieltenopetuksesta. Tilaisuus on maksuton. Ennakkoilmoittautumista ei vaadita.

Aika: ti 1.11.2011 klo 15.00-20.00
Paikka: Espoon kultturikeskus, Kulttuuriaukio 2, Tapiola


Ohjelma

Klo 15.00 Info-tori, vieraiden kielten opetuksen tarjontaa, kehittämistä ja tukea pääkaupunkiseudulla

Klo 17.00 Espoon kaupungin tervetulosanat: Opetuspäällikkö Ilpo Salonen

Klo 17.05 Miten motivoida ja rohkaista lasta opiskelemaan, psykologi ja tietokirjailija Keijo Tahkokallio

Klo 18.15 Monikielisyys, johtaja Mikko Fritze, Goethe-instituutti

Klo 18.45 Työelämän kielitaidon tarpeet, DI, Tiina Tukiainen, ABB

Klo 19.00 Tauko

Klo 19.15 Kielen opiskelun arkea koulussa ja kotona, paneelikeskustelu, vetäjänä Bettina Sågbom  
Paneelissa mukana: Keijo Tahkokallio; Leevi Haapanen, 9B, Tapiolan koulu; Eetu Bergman, sosiaalisen median kouluttaja, luokanopettaja; Anna-Kaisa Mustaparta, opetusneuvos, OPH, Kielitivoli-hanke; Liisa Peura, kieltenopettaja, Jousenkaaren koulu, Espoo; Nabil Mokhtari, kieltenopettajaksi valmistuva

Klo 20.00 Tilaisuus päättyy

Kulttuurikeskuksen kahvila on auki tapahtuman ajan.

Tilaisuuden järjestää Pääkaupunkiseudun kieltenopetuksen kehittämisverkosto: Helsingin opetusvirasto (Viehko-hanke), Espoon opetustoimi, Vantaan sivistysvirasto, Ranskan instituutti, Helsingin kieltenopettajat, Vantaan kieltenopettajat, Suomalais-venäläinen koulu, Helsingin ranskalais-suomalainen koulu (Passerelle), Deutsche Schule, En español -hanke, Kiekura-hanke, Goethe Institut, Hanasaaren kulttuurikeskus (Svenska nu -hanke), Suomen kieltenopettajien liitto ja Opetushallitus.