Kari Sajavaara -muistoluento 2018

  • Mitä Kari Sajavaara -muistoluento monikielisyys kielivaranto tunnustuspalkinto
  • Milloin 12.01.2018 klo 12.0013.30 (Europe/Helsinki / UTC200)
  • Missä Jyväskylän yliopisto, C
  • Yhteyshenkilön nimi
  • Lisää tapahtuma kalenteriin iCal

Kari Sajavaara -muistoluennolla professori Riitta Pyykkö: Monikielisyys vahvuudeksi: kansallisen kielivarannon kehittämistarpeet

Kahdeksas Kari Sajavaara -muistoluento järjestetään perjantaina 12. tammikuuta 2018 klo 12.00–14.15 Jyväskylän yliopiston päärakennuksella (Capitolium) salissa C1.

Muistoluennon pitää venäjän kielen professori Riitta Pyykkö Turun yliopistosta. Professori Pyykkö on ollut Turun yliopiston vararehtori vuodesta 2012. Hän on Opetus- ja kulttuuriministeriön asettamana selvityshenkilönä laatinut vuoden 2017 aikana selvityksen Suomen kansallisen kielivarannon tilasta ja kehittämistarpeista. Luennossaan hän valottaa tämän selvityksensä tuloksia ja kielikoulutuksen tulevaisuutta Monikielisyys vahvuudeksi: kansallisen kielivarannon kehittämistarpeet.

Tilaisuudessa jaetaan myös kaksi Kari Sajavaara -tunnustuspalkintoa. Toinen tunnustuspalkinto jaetaan tieteellisesti ansiokkaasta ja yhteiskunnallisesti merkittävästä soveltavan kielentutkimuksen väitöskirjatutkimuksesta ja toinen alalla tehdystä työstä. 

Professori Kari Sajavaara (1938–2006) oli monipuolinen tutkija soveltavan kielentutkimuksen ja aktiivinen toimija kielikoulutuspolitiikan alalla. Tehtyään pitkän uran Jyväskylän yliopiston englannin kielen laitoksella hän siirtyi vuonna 1996 Soveltavan kielentutkimuksen keskuksen johtajaksi, mistä hän jäi eläkkeelle vuonna 2003. Sajavaara oli myös kansainvälisesti tunnustettu verkostoituja ja European Language Councilin perustajajäsen. Kari Sajavaara toimi Jyväskylän yliopiston vararehtorina vuosina 1982–1991 ja humanistisen tiedekunnan dekaanina vuosina 1996–2002.

Tilaisuuden järjestää Kielikoulutuspolitiikan verkosto.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Kahvitarjoilua varten pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuteen viimeistään torstaina 4.1.2018 osoitteessa https://www.webropolsurveys.com/S/DD33DBFDC24B83D7.par

 

PÄIVITYS 8.1.2018: 

Kari Sajavaara –muistoluennolle ilmoittautuminen on jo päättynyt kahvitusjärjestelyiden takia. Jos et ehtinyt ilmoittautumaan tilaisuuteen, voit seurata muistoluentoa suorana lähetyksenä osoitteesta: https://m3.jyu.fi/jyumv/ohjelmat/hum/solki/kieliverkosto/kari-sajavaara-muistoluento-18.1.2011/suora

Tilaisuuden jälkeen muistoluento-osuudesta tehdään tallenne Jyväskylän yliopiston Moniviestimeen. Jos et ehdi katsomaan suoraa lähetystä ja haluat nähdä tallenteen, ota yhteyttä Kieliverkostoon.

 

Lämpimästi tervetuloa!

 

Lisätietoja:

Projektitutkija Erja Kyckling, Kielikoulutuspolitiikan verkosto, Soveltavan kielentutkimuksen keskus

erja.p.kyckling(a)jyu.fi

kieliverkosto(a)jyu.fi