Kielen juhlaa 75 -verkkoseminaari 1.10.2020 klo 12.30-14.45

  • Milloin 01.10.2020 klo 12.3014.45 (Europe/Helsinki / UTC300)
  • Web-osoite Web-osoite
  • Lisää tapahtuma kalenteriin iCal

Avoin ja maksuton tilaisuus kielenhuollon kentän toimijoille ja muille alan asiantuntijoille.

Kelpaako suomi? Kenen suomi kelpaa? Mitä suomelle kuuluu? Kannattaako kielenhuolto? Mikä kielenhuolto?

Organisoitu kielenhuoltotoiminta sai Suomessa alkunsa 75 vuotta sitten vuonna 1945, kun Suomalaisen Kirjallisuuden Seuraan perustettiin Kielitoimisto. Nykyisin Kielitoimisto on organisaationa sulautunut Kotimaisten kielten keskukseen mutta elää vahvana kielenhuollon palvelujen ja julkaisujen nimissä.

Kotimaisten kielten keskus järjestää juhlavuoden kunniaksi torstaina 1. lokakuuta 2020 klo 12.30–14.45 verkkoseminaarin, jonka tarkoitus on kannustaa kielenhuollon kentän toimijoita ja muita alan asiantuntijoita yhteistyöhön. Toki muutkin aiheesta kiinnostuneet voivat osallistua. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua.

Seminaari striimataan suorana Kielitoimiston syntysijoilta eli Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran tiloista. Luvassa on kielenkäytön ja kielenhuollon asiantuntijoiden puheenvuoroja, joita yleisöllä on mahdollisuus kommentoida tsätitse ja somekanavien välityksellä. Seminaarilähetystä voi seurata verkossa, ja tilaisuudesta tehdään myös tallenne katsottavaksi jälkikäteen. Tiedotamme yksityiskohdista lisää myöhemmin.

Seminaarin ohjelma: https://www.kotus.fi/kielitieto/yleiskieli_ja_sen_huoltaminen/kielitoimisto_ja_sen_historia/kielen_juhlaa_75/kielen_juhlaa_75_-seminaari