Kolmas Kari Sajavaara -muistoluento – professori Angela Creese

Angela Creese (University of Birmingham) pitää kolmannen Kari Sajavaara -muistoluennon Jyväskylän yliopistossa aiheesta Teaching the ‘target’ language: questions of competence, legitimacy and proficiency in the community language classroom.

Tilaisuus järjestetään perjantaina 18. tammikuuta klo 12.00 Jyväskylän yliopiston Seminariumin Vanhassa juhlasalissa S212.

Angela Creese toimii professorina Birminghamin yliopistossa. Hän yhdistää tutkimuksessaan ja opetuksessaan antropologiaa sekä kieli- ja kasvatustieteitä ja tutkii etnografisella otteella ideologioita ja vuorovaikutusta koulutuksellisissa ja muissa sosiaalisissa ympäristöissä. Professori Creese on kirjoittanut teoksen Multilingualism: A Critical Perspective (Continuum, 2010) Adrian Blackledgen kanssa ja toimittanut äskettäin käsikirjan Routledge Handbook of Multilingualism (2012) yhdessä Marilyn Martin-Jonesin ja Adrian Blackledgen kanssa. Professori Creesen luennon abstrakti on luettavissa täältä.

Tilaisuudessa jaetaan myös professori Kari Sajavaaran rahaston tunnustuspalkinto tieteellisesti ansiokkaasta ja yhteiskunnallisesti merkittävästä soveltavan kielentutkimuksen väitöskirjatutkimuksesta sekä tunnustuspalkinto alalla tehdystä työstä.

Professori Kari Sajavaara (1938–2006) oli monipuolinen tutkija soveltavan kielentutkimuksen ja aktiivinen toimija kielikoulutuspolitiikan alalla. Tehtyään pitkän uran Jyväskylän yliopiston englannin kielen laitoksella hän siirtyi vuonna 1996 Soveltavan kielentutkimuksen keskuksen johtajaksi, mistä hän jäi eläkkeelle vuonna 2003. Sajavaara oli myös kansainvälisesti tunnustettu verkostoituja ja European Language Councilin perustajajäsen. Kari Sajavaara toimi Jyväskylän yliopiston vararehtorina vuosina 1982–1991 ja humanistisen tiedekunnan dekaanina vuosina 1996–2002.

Tilaisuuden järjestävät Kielikoulutuspolitiikan verkosto ja Soveltavan kielentutkimuksen keskus.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Kahvitarjoilua varten pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuteen sähköpostitse osoitteeseen kieliverkosto@jyu.fi 13.1.2013 mennessä.

Lisätietoja:

Teija Kangasvieri
Tutkimuskoordinaattori
Kielikoulutuspolitiikan verkosto
teija.kangasvieri@jyu.fi
p. 040 8053 017