Korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien kielikoulutus ja osaamista vastaavaan työhön ohjautumisen edistäminen Etelä-Pohjanmaalla – KORKIT-hankkeen loppuseminaari

Kuinka tarjota korkeakoulutetuille maahanmuuttajille suomen kielen opetusta sekä ohjausta työelämään ja opiskeluun alueella, jossa haasteena koetaan sen harva asutus, työmarkkinoiden vähäinen tarjonta korkeakoulutetuille sekä vasta kasvussa oleva kansainvälistyminen? KORKIT -hankkeen loppuseminaarissa esittelemme Etelä-Pohjanmaalle tehdyn suomen kielen koulutuksen ja ohjauksen mallin sekä kokemuksia käytännön kehittämistyöstä.

 

Aika: tiistai 31.10.2023, klo 14–16 Paikka: Seinäjoki Frami B, auditorio 3 Muoto: Hybridi (lähitapaaminen ja online) Keskustelupuheenvuoroja jakavat: Markku Mattila (Sali) ja Toni Ahvenainen (online)

 

Seminaarin ohjelma

13:30 alkaen kahvitus Frami B, aula (Ravintola Raitti) 14:00 Tervetulotoivotus ja alkusanat, hankkeen yleisesittely ja päivän ohjelma – Markku Mattila (SI) 14:10 Eteläpohjalainen kielikoulutus- ja ohjausmalli, esittely – Mika Raunio (SI) 14:30 Mallin toiminta käytännössä ja tulevaisuudessa – Iiris Mäkinen ja Maija Mäkiviinikka, (EPO) 14:45 Työelämään kohtauttaminen: kokemuksia – Paul Fairchild ja Jiuliano Prisada (WIISE ry) 15:00 Käytännön esimerkkejä mallin toiminnasta – Mervi Kastari (TAMK) ja Iiris Mäkinen (EPO) 15:15 Kommenttipuheenvuorot – Antti Saartenoja (EP-liitto) ja Jari Kolehmainen (TAU) 15:35 Loppukeskustelu 16:00 Tapahtuma päättyy

 

Osallistuminen ja ilmoittautuminen seminaariin

Seminaariin on mahdollista osallistua joko paikanpäällä Seinäjoen Framilla (Kampusranta 9) tai sähköisesti Teams-etäohjelmiston avulla. Ilmoittauduthan joka tapauksessa seminaariin etukäteen oheisen linkin kautta.

 

Ilmoittautuminen: https://shorturl.at/BFPTY

 

Toteuttajaorganisaatiot

KORKIT-hanketta ovat olleet toteuttamassa muuttoliikkeisiin erikoistunut Siirtolaisuusinstituutti (Seinäjoen yksikkö), Ilmajoella toimiva ja opetustyötä toteuttava Etelä-Pohjanmaan opisto sekä asiantuntijuuttaan ja kokemustaan hankkeessa tarjoavat Tampereen ammattikorkeakoulu ja Tampereen yliopisto. KORKIT-hanke saa tukea Euroopan sosiaalirahastosta (ESR S22524).

 

Lämpimästi tervetuloa KORKIT-hankkeen loppuseminaariin kuulemaan Etelä-Pohjanmaan suomen kielen koulutuksen ja ohjauksen mallista!

 

Lisätietoja:

Toni Ahvenainen

Tutkija - Researcher

Siirtolaisuusinstituutti - Migration Institute of Finland

Seinäjoki

Kampusranta 9 C, 60320 Seinäjoki, Finland

Puh. 040 164 6762       (+358 40 164 6762)

www.siirtolaisuusinstituutti.fi