Maailman kieltenopettajat kokoontuivat Helsinkiin – SUKOLin kongressi 8.–9.6.2012

Maailman kieltenopettajat kokoontuivat Helsinkiin

SUKOL järjestää kansainvälisen kieltenopettajien kongressin Paasitornissa Helsingissä 8.–9.6. Kongressiin osallistuu yli kaksisataa kieltenopettajaa yhdeksästätoista maasta. Tapahtumaa voi seurata kongressin Facebook-sivulla (http://www.facebook.com/FIPLV2012) ja Twitterissä (http://www.twitter.com/SUKOL).

Avajaispuheessaan SUKOLin puheenjohtaja Kari Jukarainen muistutti EU:n tavoitteesta, jonka mukaan jokaisen olisi osattava oman äidinkielensä lisäksi kahta vierasta kieltä. ”Kielitaito on yksi kansalaisten perustaidoista. Opinnot ja työelämä vaativat yhä parempaa ja monipuolisempaa kielitaitoa. Vähintään yhtä tärkeää on vieraiden kulttuurien tuntemus, jonka välittämisessä koulutettu kieltenopettaja on paras asiantuntija”, Jukarainen totesi.

Kieltenopettajien kansainvälisen kattojärjestön FIPLV:n puheenjohtaja Terry Lamb Sheffieldin yliopistosta Isosta-Britanniasta toivotti kieltenopettajat tervetulleiksi kongressiin. Hän painotti monikielisyyden ja monikulttuurisuuden merkitystä: ”Kielten ja kulttuurien tuntemus edistää taloudellista kasvua ja rikastuttaa elämäämme monin tavoin. Englantia on hyvä oppia, mutta pelkkä englannintaito ei riitä. Kaikkien kielten opettajien on tehtävä työtä yhdessä monipuolisen kielitaidon puolesta.”

Kaksipäiväisen kongressin ohjelma muodostuu useista puheenvuoroista, jotka liittyvät teemaan ”Innovation, Inspiration and Language Learning”. Kongressin pääpuhujina ovat Terry Lamb, Anna Mauranen ja Kiti Müller. Koko ohjelma on kongressin englanninkielisellä sivustolla: http://www.sukol.fi/fiplv2012/ohjelma.

Suomen kieltenopettajien liitto SUKOL ry on valtakunnallinen vieraiden kielten opettajien liitto, jossa on 5300 jäsentä (http://www.sukol.fi). SUKOL on jäsenenä kieltenopettajayhdistysten kansainvälisessä kattojärjestössä FIPLV:ssä (http://www.fiplv.org).

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:                  

Kari Jukarainen
Puheenjohtaja, SUKOL ry
p. 040 516 4859

Kirsti Santaholma
Kongressityöryhmän jäsen, FIPLV:n rahastonhoitaja
p. 040 512 8209