SUKOL ry:n Ammatti kielillä? -paneelikeskustelu ti 9.5.2023 klo 17.30-19, etänä

Suomen kieltenopettajien liitto SUKOL ry järjestää:

Ammatti kielillä? -paneelikeskustelu

9.5.2023 17.30–19.00, etänä

SUKOL yhteistyökumppaneineen järjestää Eurooppa-päivänä 9.5. kielitaitopaneelin aiheesta Ammatti kielillä? Kielitaito työelämätaitona ja vaikuttamisen välineenä.

Liitossa on kasvava huoli suomalaisen kieltenopiskelun ja -osaamisen tilasta. Kieltenopiskelun voimakkaalla kaventumisella ja opetussuunnitelmapohjaisen kielivarannon heikentymisellä on vaikutuksia tasa-arvoiseen työelämään sijoittumiseen, kielitaitoisen ja osaavan työvoiman saatavuuteen, yritysten kilpailukykyyn ja laajemmin yhteiskunnan kulttuuritietouteen, suvaitsevuuteen ja maailmankansalaisuuteen. Ratkaisun avaimet kielitaidon monipuolisuuden lisäämiseen ovat liiton näkemyksen mukaan nimenomaan aloitusvaiheen monipuolissa valinnoissa, joita tuetaan valtiovallan taholta. Kielipolkujen toteutuminen tulisi myös turvata opetuksen järjestäjien yhteistyönä perusopetuksesta toiselle asteelle ja ammatillisiin opintoihin.

Miten laajemman kielitaidon puute näkyy esimerkiksi kielikeskusten kasvaneina opiskelijamäärinä? Entä miten laajempi kielitaito tai sen puute vaikuttaa suomalaisten opiskelijoiden korkeakouluvaihtomahdollisuuksiin, jatko-opintomahdollisuuksiin ulkomailla tai sijoittumiseen työelämässä? Keskusteluaiheena on myös kielitaito vaikuttamisen välineenä. 

Panelisteina toimivat Mikko Vieltojärvi, Anni Siltanen, Minna Holmberg, Taina Ukkola, Sanna-Kaisa Tanskanen, Anne Siltanen ja Päivi Aiesi. Paneelin puheenjohtaja toimii SUKOL ry:n varapuheenjohtaja Minna Närvä.

Etätilaisuuteen osallistuminen on maksutonta, mutta ennakkoilmoittautuminen vaaditaan. Paikkoja on rajallinen määrä.

 

Lisätietoja tapahtumasta ja ilmoittautuminen: https://www.sukol.fi/liitto/koulutuskalenteri/ammatti_kielilla_-paneelikeskustelu.85.html

 

Lisätietoja jenna.latvala-suominen@sukol.fi