Viides Kari Sajavaara -muistoluento – professori David Block

Professori David Block (Universitat de Lleida, Espanja) pitää viidennen Kari Sajavaara -muistoluennon otsikolla

Class in and for itself in neoliberal times: Advancing and developing a research agenda for sociolinguistics

Tilaisuus järjestetään perjantaina 16. tammikuuta klo 12.00 Jyväskylän yliopiston Seminariumin Vanhassa juhlasalissa S212.

David Block on sosiolingvistiikan tutkimusprofessori Lleidan yliopistossa Espanjassa. Hänellä on myös useita kunniavirkoja eri yliopistoissa (Fellow of the Academy of Social Sciences (UK), Honorary Research Fellow, Birkbeck College, University of London, Visiting Professor, Institute of Education, University College London). Viimeisen 25 vuoden aikana hän on julkaissut useista eri aiheista, kuten globalisaatiosta, muuttoliikkeestä, monikulttuurisuudesta, monikielisyydestä, identiteetistä, narratiivisesta tutkimuksesta ja toisen kielen opettamisesta ja oppimisesta. Tällä hetkellä hän on kiinnostunut poliittisten, taloudellisten, sosiologisten, antropologisten ja maantieteellisten ilmiöiden vaikutuksesta erilaisiin multimodaalisiin käytänteisiin (esim. sosiaaliset liikkeet, monikulttuurisuus, kaksi/monikielisyys ja kielten omaksuminen ja käyttö). Viime aikoina hän on keskittynyt työssään erityisesti uusliberalismiin, joka on nyky-yhteiskuntien vallitseva ideologia sekä sosiaaliseen luokkaan identiteetin pääulottuvuutena. Hänen julkaisuihinsa voi tutustua täällä.

Professori Blockin luennon abstrakti on luettavissa Kieliverkoston sivuilla.

Tilaisuudessa jaetaan myös professori Kari Sajavaaran rahaston tunnustuspalkinto tieteellisesti ansiokkaasta ja yhteiskunnallisesti merkittävästä soveltavan kielentutkimuksen väitöskirjatutkimuksesta sekä tunnustuspalkinto alalla tehdystä työstä.

Professori Kari Sajavaara (1938–2006) oli monipuolinen tutkija soveltavan kielentutkimuksen ja aktiivinen toimija kielikoulutuspolitiikan alalla. Tehtyään pitkän uran Jyväskylän yliopiston englannin kielen laitoksella hän siirtyi vuonna 1996 Soveltavan kielentutkimuksen keskuksen johtajaksi, mistä hän jäi eläkkeelle vuonna 2003. Sajavaara oli myös kansainvälisesti tunnustettu verkostoituja ja European Language Councilin perustajajäsen. Kari Sajavaara toimi Jyväskylän yliopiston vararehtorina vuosina 1982–1991 ja humanistisen tiedekunnan dekaanina vuosina 1996–2002.

Tilaisuuden järjestävät Kielikoulutuspolitiikan verkosto ja Soveltavan kielentutkimuksen keskus.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Kahvitarjoilua varten pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuteen viimeistään 11.1.2015 sähköpostitse osoitteeseen kieliverkosto@jyu.fi.

Lisätietoja:

Teija Kangasvieri
Tutkimuskoordinaattori
Kielikoulutuspolitiikan verkosto
teija.kangasvieri@jyu.fi
p. 040 8053 017