Kari Sajavaara -muistoluento kielestä ja kestävästä kehityksestä 26.1.2024 – Puhujana professori Minna Maijala

Kielikoulutuspolitiikan verkosto (Kieliverkosto) ja Jyväskylän yliopiston Soveltavan kielentutkimuksen keskus (SOLKI) järjestävät neljännentoista Kari Sajavaara -muistoluennon perjantaina 26.1.2024 klo 12.00–14.30 salissa Agora Auditorio 2, Mattilanniemen kampuksella, Jyväskylän yliopistossa.

Pääpuhujaksi on kutsuttu professori Minna Maijala Turun yliopistosta. Hänen luentonsa otsikko on Kestävää kehitystä edistävä kielikoulutus.

Minna Maijala (FT, KT) työskentelee Turun yliopiston kieli- ja käännöstieteiden laitoksella kielten oppimisen ja opettamisen professorina. Hän toimii vastuullisena johtajana Koneen Säätiön rahoittamissa tutkimushankkeissa "Eettisesti kestävä kielten opetus" (2021–2025) ja Metsäsanoista metsätekoihin (2024–2027). Hän on myös mukana Marjut Johanssonin johtamassa RoboLang-tutkimusryhmässä. Maijala on tehnyt tutkimusta liittyen paitsi kestävään kehitykseen kieltenopetuksessa, myös kulttuuritietoiseen vieraan kielen oppimiseen, kielten opettajan asiantuntijuuteen, saksa vieraana kielenä -didaktiikkaan ja oppikirjoihin.

Luennon jälkeen jaetaan kaksi Kari Sajavaaran nimeä kantavaa tunnustuspalkintoa, toinen ansiokkaasta soveltavan kielentutkimuksen alan väitöskirjasta ja toinen yhteiskunnallisesti merkittävästä työstä kielten alalla.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Tilaisuuden kielet ovat suomi ja suomalainen viittomakieli.

Luentoa voi myös seurata etänä ja sen voi katsoa myöhemmin tallenteena. Linkki tilaisuuteen lähetetään ilmoittautuneille lähempänä tilaisuutta.

Ilmoittaudu tilaisuuteen ke 17.1.2024 mennessä ja kerro, osallistutko paikan päällä vai etänä. Ilmoittautuminen: https://link.webropolsurveys.com/S/CE9992B5168958B5

Kieliverkosto ja SOLKI järjestävät muistoluennon vuosittain professori Kari Sajavaaran (1938–2006) kunniaksi.

 

Lämpimästi tervetuloa!

 

 Kieliverkosto_logo-300x114