Ammatillinen koulutus - kielellä on väliä! -webinaari 5.2.2021

Kieliverkoston, Opetushallituksen ja Hämeen ammattikorkeakoulun verkkotapahtuma perjantaina 5.2.2021 9:15 - 14:45.

Kieliverkosto, Opetushallitus ja Hämeen ammattikorkeakoulu kutsuvat kaikki aiheesta kiinnostuneet ilmaiseen verkkotapahtumaan, jonka keskiössä on kielitietoisuus ammatillisessa koulutuksessa. Syvennämme viime vuonna järjestetyn Mitä väliä kielellä? -seminaarin teemoja, mutta tapahtuma toimii itsenäisenä kokonaisuutena, johon kaikki ovat tervetulleita. Tapahtumassa kuullaan mielenkiintoisia puheenvuoroja ja päästään keskustelemaan aiheista pienryhmissä ja työpajoissa.

Tapahtuman avaa opetus- ja kulttuuriministeriön asiantuntija Erno Hyvönen, joka johdattelee meidät kielitietoisuuden ja osallisuuden teemoihin. Jyväskylän yliopiston professori Minna Suni kertoo työelämän kielivaatimuksista ja tuo aiheeseen tutkimuksen näkökulman. Opetusneuvos Kaisa Räty Opetushallituksesta johdattaa meidät tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen teemoihin. Lisäksi kuulemme maahanmuuttajien integraatiota tukevasta toiminnasta sekä Suomessa että Euroopan tasolla. Opetusneuvos Taija Paasilinna päättää tilaisuuden kysymällä millä mielin, millä kielin tulevaisuuteen?

Osallistujilla on valittavanaan 5 erilaista työpajaa, jotka käsittelevät kielitietoisuutta erilaisten teemojen kautta. Löydät tapahtuman koko ohjelman ja työpajojen kuvaukset pdf-tiedostosta

Suuren suosion vuoksi ilmoittautuminen on suljettu 22.01.2021.

Aamupäivän luento-osuus tallennetaan, ja tallenteen julkaisusta tiedotetaan erikseen. Tallenne tulee olemaan vapaasti saatavilla pian tapahtuman jälkeen.

 

Tervetuloa mukaan!

  kieliverkosto.PNGoph.PNG

 

hamk.jpg