Kaikille avoin verkkoluento pe 21.1.2022: ”Internet lukemisen ympäristönä: Kielen rikkaus ja riskit” - akatemiatutkija Carita Kiili pitää perinteisen Kari Sajavaara -muistoluennon

Tiedote 14.12.2021

 

Perinteeksi muodostunut Kari Sajavaara -muistoluento järjestetään perjantaina 21.1.2022 klo 13-15.30 webinaarina Zoomissa.

Tilaisuuden pääpuhujaksi on kutsuttu akatemiatutkija Carita Kiili Tampereen yliopistosta. Hänen luentonsa otsikko on Internet lukemisen ympäristönä: Kielen rikkaus ja riskit.

Carita Kiili toimii akatemiatutkijana Tampereen yliopiston kasvatustieteiden ja kulttuurin tiedekunnassa. Hän on myös digitaalisen lukutaidon dosentti Lapin yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnassa. Kiilin tutkimus keskittyy tutkivaan nettilukemiseen ja erityisesti nettitekstien luotettavuuden arviointiin. Hän on myös kehittänyt opetusmenetelmiä netissä tarvittavien lukutaitojen tukemiseen. Kiili johtaa työpakettia Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamassa CRITICAL-hankkeessa, jonka tavoitteena on tukea lasten ja nuorten kriittistä lukutaitoa.

Tilaisuudessa jaetaan kaksi Kari Sajavaara -tunnustuspalkintoa. Toinen tunnustuspalkinto jaetaan tieteellisesti ansiokkaasta ja yhteiskunnallisesti merkittävästä soveltavan kielentutkimuksen väitöskirjatutkimuksesta ja toinen alalla tehdystä työstä. 

Ilmoittaudu tilaisuuteen ke 19.1. mennessä osoitteessa: https://link.webropolsurveys.com/S/E6EF29D78960C0B6

Linkki tilaisuuteen lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä. Tilaisuus on myöhemmin katsottavissa tallenteena. 

Kielikoulutuspolitiikan verkosto (Kieliverkosto) ja Soveltavan kielentutkimuksen keskus järjestävät muistoluennon vuosittain professori Kari Sajavaaran (1938–2006) kunniaksi. Hän oli monipuolinen tutkija soveltavan kielentutkimuksen ja aktiivinen toimija kielikoulutuspolitiikan alalla. Tehtyään pitkän uran Jyväskylän yliopiston englannin kielen laitoksella hän siirtyi vuonna 1996 Soveltavan kielentutkimuksen keskuksen johtajaksi, mistä hän jäi eläkkeelle vuonna 2003. Sajavaara oli myös kansainvälisesti tunnustettu verkostoituja ja European Language Councilin perustajajäsen. Kari Sajavaara toimi Jyväskylän yliopiston vararehtorina vuosina 1982–1991 ja humanistisen tiedekunnan dekaanina vuosina 1996–2002.

Tilaisuus on kaikille kiinnostuneille avoin tapahtuma. Viestiä saa välittää eteenpäin.

Lämpimästi tervetuloa ja rentouttavaa joulunaikaa sitä ennen!

Lisätietoja:

Kieliverkosto

www.kieliverkosto.fi

kieliverkosto[at]jyu.fi

Twitter: @kieliverkosto