Kieliverkoston Tassu & Tiu -materiaali oiva apu kielivalintailtoihin

Kieltenopettaja, kielivalintailta tulossa eikä mitään materiaalia valmiina? 

Tassu & Tiu -flaijerit

Kieliverkostolla on ilmaisia Tassu & Tiu -flaijereita, joita kieltenopettajat voivat tilata jaettavaksi tänä lukuvuonna kielivalintoja tekeville oppilaille. Flaijerit opastavat Kieliverkoston Tassu & Tiu -sivustolle, jossa seikkailevat kieltenopiskeluun kannustavat piirroshahmot Tassu ja Tiu. Verkkosivusto tarjoaa tietoa, materiaalia, linkkejä ja vinkkejä kielten opettamiseen ja oppimiseen niin opettajille, huoltajille kuin oppilaillekin!

  • Tassun ja Tiun sivuille: https://www.kieliverkosto.fi/fi/tassu-tiu
  • Jos haluat tilata flaijereita, ota yhteyttä Kieliverkostoon (kieliverkosto(at)jyu.fi). Kieliverkosto postittaa flaijerit ilmaiseksi Suomen sisällä.

 

Valmis PowerPoint-esitys kielivalintailtoihin

Kieliverkosto on myös tuottanut Jyväskylän yliopiston kielenoppimisen ja -opettamisen asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä PowerPoint-esityksen, joka on sellaisenaan valmis käytettäväksi kielivalintailloissa! PowerPoint esittelee tiiviisti kieltenoppimisen ja monikielisyyden etuja.

 

Tassu & Tiu -sivusto opettajille, oppilaille ja huoltajille

Kokonaisuudessaan Tassu & Tiu -sivusto on alkusyksystä 2018 Kieliverkoston julkaisema ilmainen materiaalipaketti, joka tarjoaa niin kepeää ajanvietettä kuin kiinnostavaa ja ajankohtaista tietoa. Monipuolinen sivusto on koottu palvelemaan kielenoppijoita, huoltajia ja opettajia.

  • Lapsille ja nuorille Tassu ja Tiu tarjoavat linkkejä hauskoihin peleihin ja sovelluksiin. Kaikenikäiset oppijat voivat käydä kokeilemassa oppimista tukevia ohjelmia, kuten virtuaalista mind mapia tai padlet-alustaa. Tassu ja Tiu ovat listanneet myös erilaisia YouTube-videoita, joissa videobloggaajat jakavat vinkkejä ja omia kokemuksiaan kielten opiskelusta sekä koulussa että vapaa-ajalla.

 

  • Opettajille Tassu ja Tiu ovat puolestaan keränneet interaktiivisten työkalujen ja materiaalien aarreaitan. Oppitunneilla hyödynnettäviksi tarkoitetut pelit ja visailut tuovat virkistävää vaihtelua opetukseen. Entä voisiko itse tehty sarjakuva tai animaatio olla hyvä tapa kielen opettamiseen? Opettajien tiedonnälkään on koottu myös Kieliverkoston julkaiseman Kieli, koulutus ja yhteiskunta -verkkolehden kieltenopetusta koskevia artikkeleita. Pisteeksi iin päälle opettajille on tehty valmis PowerPoint-esitys, jota voi hyödyntää vapaasti kielivalintailloissa.

 

  • Huoltajille Tassu ja Tiu haluavat tarjota vastauksia heitä askarruttaviin kysymyksiin, kuten siihen, miksi kieliä kannattaa opiskella ja miten kieliä opitaan. Näkökulmia aiheeseen tarjoavat Huoltajille-osioon kerätyt kiinnostavat artikkelit ja videot.

 

Vieraile siis Tassun ja Tiun luona ja inspiroidu kielistä! Tassun ja Tiun sivuille: https://www.kieliverkosto.fi/fi/tassu-tiu

 

Lisätietoja

Kieliverkosto

kieliverkosto(at)jyu.fi

Twitter: @kieliverkosto