KUTSU: Kari Sajavaara -muistoluento 17.1.2020, Jyväskylän yliopisto

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan kymmenennelle Kari Sajavaara -muistoluennolle! Tilaisuus järjestetään perjantaina 17. tammikuuta 2020 klo 12.00–15.30 Jyväskylän yliopistolla, Seminariumin vanhassa juhlasalissa S212. 

Luennon pitää erikoistutkija, VTT Pasi Saukkonen (Helsingin kaupunginkanslia) otsikolla Kielipolitiikka monimuotoisen monikielisyyden olosuhteissa

***

PÄIVITYS 15.1.2020: Terveydellisistä syistä johtuen tilaisuuden pääpuhuja erikoistutkija Pasi Saukkonen (Helsingin kaupunginkanslia kaupunkitutkimus ja -tilastot) on valitettavasti estynyt tulemaan tilaisuuteen. Onneksemme saamme kuitenkin muistoluennon, jonka pitää tutkimusprofessori Taina Saarinen (Koulutuksen tutkimuslaitos, Jyväskylän yliopisto). Hän puhuu kielen ja kielikoulutuksen historiallisesta poliittisuudesta, kielikoulutuksen uudistumistarpeista sekä kansallisista ja globaaleista jännitteistä kielikoulutuksessa. Taina Saarisen luennon otsikko on Suomen kielikoulutuspolitiikka menneisyyden, nykyisyyden, ja vähän tulevaisuudenkin valossa.

Taina Saarisen luentoa kommentoi yleisen historian professori Pasi Ihalainen (Jyväskylän yliopisto).

Tilaisuuden ohjelma ja aikataulu pysyvät muuten aiemmin ilmoitettuina.

***

Tilaisuudessa jaetaan myös kaksi Kari Sajavaara -tunnustuspalkintoa. Toinen tunnustuspalkinto jaetaan tieteellisesti ansiokkaasta ja yhteiskunnallisesti merkittävästä soveltavan kielentutkimuksen väitöskirjatutkimuksesta ja toinen alalla tehdystä työstä.  

Kielikoulutuspolitiikan verkosto (Kieliverkosto) ja Soveltavan kielentutkimuksen keskus järjestävät muistoluennon vuosittain professori Kari Sajavaaran (1938–2006) kunniaksi. Hän oli monipuolinen tutkija soveltavan kielentutkimuksen ja aktiivinen toimija kielikoulutuspolitiikan alalla. Tehtyään pitkän uran Jyväskylän yliopiston englannin kielen laitoksella hän siirtyi vuonna 1996 Soveltavan kielentutkimuksen keskuksen johtajaksi, mistä hän jäi eläkkeelle vuonna 2003. Sajavaara oli myös kansainvälisesti tunnustettu verkostoituja ja European Language Councilin perustajajäsen. Kari Sajavaara toimi Jyväskylän yliopiston vararehtorina vuosina 1982–1991 ja humanistisen tiedekunnan dekaanina vuosina 1996–2002. 

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. 

Kahvitarjoilua varten pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuteen viimeistään torstaina 9.1.2020 osoitteessa: https://link.webropolsurveys.com/S/7807BA1890669C2D  

Luentoa voi myös seurata etänä suorana lähetyksenä osoitteesta:  https://moniviestin.jyu.fi/ohjelmat/hum/solki/kieliverkosto/kari-sajavaara-muistoluento-18.1.2011/suora 

Tällä hetkellä linkki kysyy polkuavainta lähetyksen katsomiseksi, mutta varsinaisena päivänä suoran lähetyksen aikana polkuavainta ei tarvita ja linkki toimii sellaisenaan. Jos seuraat tilaisuutta etänä, sinun ei tarvitse ilmoittautua tilaisuuteen. 

Tilaisuus on myöhemmin katsottavissa myös tallenteena.  

Lisätietoja: 

Kieliverkosto

www.kieliverkosto.fi

kieliverkosto@jyu.fi

Twitter: @kieliverkosto