Puhutaan kielikoulutuksesta! on podcast kaikille kielten oppimisesta ja opettamisesta kiinnostuneille

Kieliverkosto julkaisee kevään 2022 aikana Puhutaan kielikoulutuksesta! -podcastin ensimmäisen kauden. Jaksot käsittelevät kielten oppimista ja kielitaidon merkitystä monipuolisesti, niin kotona ja koulussa kuin niiden ulkopuolellakin.


logoPuhutaan kielikoulutuksesta! on Kieliverkoston tutkijoiden luoma podcast, joka käsittelee kielten oppimisen ja opettamisen arkisia tilanteita, ajankohtaisia ilmiöitä ja yhteiskunnallisia vaikutuksia. Aiheita lähestytään yleistajuisesti, ja kaikki kielistä kiinnostuneet ovat tervetulleita kuulolle. Podin vieraina kuulemme niin kielentutkijoita ja -opettajia kuin muiden alojen asiantuntijoitakin.

Podcastin ensimmäinen jakso, Monikielisyyden myytit, ottaa kantaa tavallisimpiin käsityksiin monikielisyydestä. Kuka on oikeasti monikielinen? Voiko monikielisyydestä olla haittaa lapsen kielen kehitykselle? Onko suomen kieli maailman vaikein kieli? Näihin ja moniin muihin myytteihin löydetään vastaukset ensimmäisessä jaksossa, joka julkaistaan tiistaina 15. helmikuuta 2022.

Kevään mittaan julkaistavissa jaksoissa käsitellään muun muassa kielitietoisuutta, kielten opiskelun hyötyjä ja Suomen kielivarannon tilaa. Opettajille kiinnostavia ovat varmasti jaksot, jotka keskittyvät monikieliseen pedagogiikkaan ja kielivalintoihin. Pohdimme myös kielitaidon tärkeyttä kotoutumisen kannalta ja sitä, miten jokainen voi tukea ympärillään olevia kielenoppijoita arkisissa tilanteissa. Tulevaisuuteen kurkistamme jaksossa, jossa puhutaan työelämän muuttuvista kielitaitotarpeista.

Puhutaan kielikoulutuksesta! -podcast tuo tuoretta tutkimustietoa ja mielenkiintoisia kielikoulutuksen ilmiöitä tiiviissä paketissa kuulijoiden ulottuville. Puhuttavaa kielikoulutuksen kentällä riittää, joten toinen kausi on jo suunnitteilla syksylle 2022.

Tervetuloa kuuntelemaan!  

 

Podia voi kuunnella tavallisimmissa podcast-palveluissa. Puhutaan kielikoulutuksesta! Spotifyssä: https://open.spotify.com/show/6dZZXq3YQv9DZhUgjNGn2U?si=0bdd7655a609422c 

Tekstitetyt versiot julkaistaan Jyväskylän yliopiston Moniviestimessä: https://moniviestin.jyu.fi/ohjelmat/hum/solki/kieliverkosto/puhutaan-kielikoulutuksesta-podcast

 

Podcastin ovat käsikirjoittaneet ja tuottaneet Kieliverkoston tutkijat projektitutkija Erja Kilpeläinen, tutkimusavustaja Elmeri Tommiska ja projektitutkija Sanna Riuttanen. Kieliverkoston toimintaa rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Podcastin logon on suunnitellut ja toteuttanut kuvittaja Réka Gruborovics (Redanredan Oy).