Puhutaan kielikoulutuksesta! -podcastin 1. kausi julkaistu – kuuntele!

Kieliverkosto on julkaissut Puhutaan kielikoulutuksesta! -podcastin ensimmäisen kauden, joka sisältää viisi kiinnostavaa jaksoa. Jaksot käsittelevät kielten oppimista ja kielitaidon merkitystä monipuolisesti, niin kotona ja koulussa kuin niiden ulkopuolellakin.

PK! -logo_L.pngTiedote 15.3.2022 

Puhutaan kielikoulutuksesta! on Kieliverkoston tutkijoiden luoma podcast, joka käsittelee kielten oppimisen ja opettamisen arkisia tilanteita, ajankohtaisia ilmiöitä ja yhteiskunnallisia vaikutuksia. Aiheita lähestytään yleistajuisesti, ja kaikki kielistä kiinnostuneet ovat tervetulleita kuulolle. Podin vieraina kuulemme niin kielentutkijoita ja -opettajia kuin muiden alojen asiantuntijoitakin.

Jaksoissa käsitellään muun muassa kielitietoisuutta, kielten opiskelun hyötyjä ja Suomen kielivarannon tilaa. Opettajille kiinnostavia ovat varmasti jaksot, jotka keskittyvät monikieliseen pedagogiikkaan ja kielivalintoihin. Pohdimme myös kielitaidon tärkeyttä kotoutumisen kannalta ja sitä, miten jokainen voi tukea ympärillään olevia kielenoppijoita arkisissa tilanteissa. Tulevaisuuteen kurkistamme jaksossa, jossa puhutaan työelämän muuttuvista kielitaitotarpeista.

Podcastin 1. kausi sisältää seuraavat jaksot:

  • Monikielisyyden myytit, vieraina Heini Lehtonen ja Kaisa Pankakoski
  • Kielitietoisuus ja monikielisyyspedagogiikka, vieraina Kristiina Skinnari ja Raisa Harju-Autti
  • Kielivalinnat, vieraina Katja Mäntylä ja Petra Larvus
  • Työelämän kielitaito nyt ja tulevaisuudessa, vieraina Mikael Pentikäinen ja Tarmo Ahvenainen
  • Suomen kielen oppiminen arjessa ja kotoutuessa, vieraina Niina Lilja, Anna-Kaisa Jokipohja ja Minna Perokorpi-Sulin

Podia voi kuunnella tavallisimmissa podcast-palveluissa, kuten Spotify, Supla ja Google Podcasts. Puhutaan kielikoulutuksesta! Spotifyssä: https://open.spotify.com/show/6dZZXq3YQv9DZhUgjNGn2U?si=0bdd7655a609422c 

Tekstitetyt versiot julkaistaan Jyväskylän yliopiston Moniviestimessä: https://moniviestin.jyu.fi/ohjelmat/hum/solki/kieliverkosto/puhutaan-kielikoulutuksesta-podcast

Puhutaan kielikoulutuksesta! -podcast tuo tuoretta tutkimustietoa ja mielenkiintoisia kielikoulutuksen ilmiöitä tiiviissä paketissa kuulijoiden ulottuville. Puhuttavaa kielikoulutuksen kentällä riittää, joten toinen kausi on jo suunnitteilla syksylle 2022.

Podcastin ovat käsikirjoittaneet ja tuottaneet Kieliverkoston tutkijat projektitutkija Erja Kilpeläinen, tutkimusavustaja Elmeri Tommiska ja projektitutkija Sanna Riuttanen. Kieliverkoston toimintaa rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Podcastin logon on suunnitellut ja toteuttanut kuvittaja Réka Gruborovics (Redanredan Oy).

Tervetuloa kuuntelemaan!

Kieliverkosto

kieliverkosto(at)jyu.fi

Twitter: @kieliverkosto

 

Monikielisyyden myytit:

Lehtonen j1_3.jpg

Pankakoski j1.jpg

 

Kielitietoisuus ja monikielisyyspedagogiikka:

Harju-Autti j2.jpg

Skinnari j2.jpg

 

Kielivalinnat:

Larvus j3.jpg

Mäntylä_j3.jpg


Työelämän kielitaito nyt ja tulevaisuudessa:

Pentikäinen j4_2.jpg

Ahvenainen j4.jpg

 

Suomen kielen oppiminen arjessa ja kotoutuessa:

Perokorpi j5.jpg

Lilja j5.jpg