Puhutaan kielikoulutuksesta! -podcastin 2. kausi alkaa – ota kuunteluun!

Kieliverkosto julkaisi keväällä 2022 ensimmäisen kauden Puhutaan kielikoulutuksesta! -podcastia, joka on podcast kaikille kielten oppimisesta ja opettamisesta kiinnostuneille. Nyt alkaa toinen kausi! Toisen kauden jaksoissa käsitellään muun muassa kielten oppimista pelaamisen, aivojen ja arvioinnin näkökulmasta. Lisäksi sukelletaan lukemiseen ja kielitietoiseen ammatilliseen koulutukseen.

Tiedote 6.9.2022 podcast-logo

Puhutaan kielikoulutuksesta! on Kieliverkoston tutkijoiden luoma podcast, joka käsittelee kielten oppimisen ja opettamisen arkisia tilanteita, ajankohtaisia ilmiöitä ja yhteiskunnallisia vaikutuksia. Aiheita lähestytään yleistajuisesti, ja kaikki kielistä kiinnostuneet ovat tervetulleita kuulolle. Podcastin vieraina kuultiin ensimmäisellä kaudella niin kielentutkijoita ja -opettajia kuin muiden alojen asiantuntijoitakin, ja sama jatkuu nyt uusissa jaksoissa. 

Podcastin toisen kauden ensimmäisessä jaksossa Pelit kielten oppimisessa ja opetuksessa pohditaan, mitä hyötyä pelaamisesta on kielten oppimisen kannalta ja miten pelillisyyttä voi hyödyntää opetuksessa. Toisen kauden jaksoissa päästään tutustumaan myös lukemiseen ja lukutaidon tilaan Suomessa sekä aivotutkimuksen ja fonetiikan näkökulmiin kieleen. Lukiokoulutusta käsitellään arvioinnin ja kieliprofiilin näkökulmasta, ja ammatilliseen koulutukseen otetaan kielitietoinen suomi toisena kielenä -näkökulma. Toisen kauden jaksot julkaistaan viikon välein tiistaisin 6. syyskuuta 2022 alkaen.

Puhutaan kielikoulutuksesta! -podcast tuo tuoretta tutkimustietoa ja mielenkiintoisia kielikoulutuksen ilmiöitä tiiviissä paketissa kuulijoiden ulottuville. Ensimmäisen kauden jaksoissa käsiteltiin muun muassa monikielisyyden myyttejä, tulevaisuuden työelämän kielitaitoja, kielivalintoja, kielitietoisuutta sekä arkista suomen kielen oppimista toisena kielenä.

Tervetuloa kuuntelemaan!

Podcastia voi kuunnella tavallisimmissa podcast-palveluissa. Puhutaan kielikoulutuksesta! Spotifyssä: https://open.spotify.com/show/6dZZXq3YQv9DZhUgjNGn2U?si=0bdd7655a609422c 

Tekstitetyt versiot julkaistaan Jyväskylän yliopiston Moniviestimessä: https://moniviestin.jyu.fi/ohjelmat/hum/solki/kieliverkosto/puhutaan-kielikoulutuksesta-podcast

Podcastin ovat käsikirjoittaneet ja tuottaneet Kieliverkoston tutkijat projektitutkija Erja Kilpeläinen, tutkimusavustaja Elmeri Tommiska ja projektitutkija Sanna Riuttanen. Kieliverkoston toimintaa rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Podcastin logon on suunnitellut Réka Gruborovics, Redanredan Oy.

 

Kieliverkosto

www.kieliverkosto.fi

kieliverkosto@jyu.fi

Twitter: @kieliverkosto