Tietoa Kieliverkoston verkkolehdestä

Kieli, koulutus ja yhteiskunta on Kielikoulutuspolitiikan verkoston avoin verkkolehti, jossa julkaistaan artikkeleita ja puheenvuoroja kielikoulutuksen eri alueilta. Lehden tehtävänä on herättää keskustelua ja lisätä tietoisuutta kielikoulutuspoliittisista kysymyksistä sekä lähentää tutkijoita, kielikoulutuspolitiikan päätöksentekijöitä, opettajia ja muita kielikoulutuksen parissa työskenteleviä.

Lehti on matalan kynnyksen julkaisukanava, johon toivotaan yleistajuisia kirjoituksia esimerkiksi erilaisista kokeiluista, hankkeiden kokemuksista ja hyvistä käytänteistä, tutkimustuloksista sekä kielikoulutuspolitiikan viimeisimmistä päätöksistä ja niiden taustoista. Tervetulleita ovat myös poleemisemmat puheenvuorot kielikoulutuksesta Suomessa ja muualla. Lehden luokittelu OKM:n julkaisutyypin mukaan on D1 (Ammattilehti). 

Kieli, koulutus ja yhteiskunta ilmestyy vähintään viisi kertaa vuodessa. Verkkolehden kohderyhmää ovat kielikoulutuksen laajan kentän eri toimijat. Lehti on vapaasti luettavissa osoitteessa www.kieliverkosto.fi.

Lehdessä ilmestyy sekä teemanumeroita että avoimia numeroita. Jos sinulla on mielessäsi hyvä idea teemanumerosta, ota yhteyttä! Teemanumeroista sovitaan usein jo paljon ennen niiden ilmestymistä, ja niiden päätoimittajat rekrytoivat kirjoittajat. Näin ollen toivomme artikkeliehdotuksia enimmäkseen avoimiin numeroihin.

Jos haluat julkaista artikkelisi Kieliverkoston verkkolehdessä, voit lähettää artikkeliehdotuksesi sähköpostitse Kieliverkostolle. Voit myös ottaa yhteyttä Kieliverkostoon jo siinä vaiheessa, kun sinulla on vasta idea artikkelista. Otathan verkostoon yhteyttä hyvissä ajoin! Älä siis jätä valmiin artikkelin lähettämistä aineiston jättöpäivään, sillä hyvin todennäköistä on, että kyseinen verkkolehden numero on jo täynnä. Ota siis rohkeasti yhteyttä ja keskustellaan artikkeliehdotuksestasi! 

 

Vuoden 2024 ilmestymisaikataulu

Lehdessä ilmestyy sekä teemanumeroita että avoimia numeroita seuraavasti:

  • helmikuu, avoin numero
  • maaliskuu, avoin numero
  • toukokuu, teemanumero (teemavuoteen liittyvä ja Kieliverkoston toimittama)
  • syyskuu, avoin numero
  • lokakuu, teemanumero
  • marraskuu, avoin numero
  • joulukuu, teemanumero

 

 Lehden numero

 Aineiston jättöpäivä

 Ilmestymisviikko

 

 Helmikuu 2024

 (avoin numero)

 

 pe 19.1.2024 (vk 3)

 7

 

 Maaliskuu 2024

 (avoin numero)

 

 pe 23.2.2024 (vk 8)

 12

 

 Toukokuu 2024

 (teemanumero)

 

 pe 19.4.2024 (vk 16)

 20

 

 Syyskuu 2024

 (avoin numero)

 

 pe 9.8.2024 (vk 32)

 36

 

 Lokakuu 2024

 (teemanumero)

 

 pe 13.9.2024 (vk 37)

 41

 

 Marraskuu 2024

 (avoin numero)

 

pe 11.10.2024 (vk 41)

45

 Joulukuu 2024

 (teemanumero)

 

 pe 8.11.2024 (vk 45)

 49