Tietoa Kieliverkoston verkkolehdestä

Kieli, koulutus ja yhteiskunta on Kielikoulutuspolitiikan verkoston avoin verkkolehti, jossa julkaistaan artikkeleita ja puheenvuoroja kielikoulutuksen eri alueilta. Lehden tehtävänä on herättää keskustelua ja lisätä tietoisuutta kielikoulutuspoliittisista kysymyksistä sekä lähentää tutkijoita, kielikoulutuspolitiikan päätöksentekijöitä, opettajia ja muita kielikoulutuksen parissa työskenteleviä.

Lehti on matalan kynnyksen julkaisukanava, johon toivotaan yleistajuisia kirjoituksia esimerkiksi erilaisista kokeiluista, hankkeiden kokemuksista ja hyvistä käytänteistä, tutkimustuloksista sekä kielikoulutuspolitiikan viimeisimmistä päätöksistä ja niiden taustoista. Tervetulleita ovat myös poleemisemmat puheenvuorot kielikoulutuksesta Suomessa ja muualla.

Kieli, koulutus ja yhteiskunta ilmestyy vähintään viisi kertaa vuodessa. Verkkolehden kohderyhmää ovat kielikoulutuksen laajan kentän eri toimijat. Lehti on vapaasti luettavissa osoitteessa www.kieliverkosto.fi.

Lehdessä ilmestyy sekä teemanumeroita että avoimia numeroita. Teemanumeroista on usein sovittu jo paljon ennen niiden ilmestymistä, ja niiden päätoimittajat rekrytoivat kirjoittajat. Näin ollen toivomme artikkeliehdotuksia enimmäkseen avoimiin numeroihin.

Jos haluat julkaista artikkelisi Kieliverkoston verkkolehdessä, voit lähettää artikkeliehdotuksesi sähköpostitse Kieliverkostolle. Voit myös ottaa yhteyttä Kieliverkostoon jo siinä vaiheessa, kun sinulla on vasta idea artikkelista. Otathan verkostoon yhteyttä hyvissä ajoin! Älä siis jätä valmiin artikkelin lähettämistä aineiston jättöpäivään, sillä hyvin todennäköistä on, että kyseinen verkkolehden numero on jo täynnä. Ota siis rohkeasti yhteyttä ja keskustellaan artikkeliehdotuksestasi! 

Vuoden 2019 ilmestymisaikataulu

Lehdessä ilmestyy sekä teemanumeroita että avoimia numeroita seuraavasti:

  • helmikuu, teemanumero: Kielitietoinen ammattikoulutus
  • maaliskuu, avoin numero
  • huhtikuu, teemanumero: Fokuksessa vastasaapuneet oppilaat sekä koulun monet kielet ja uskonnot
  • toukokuu, avoin numero
  • syyskuu, avoin numero
  • lokakuu, teemanumero (sovittu)
  • joulukuu, avoin numero

 

 Lehden numero

 Aineiston jättöpäivä

 Ilmestymisviikko

 

 Helmikuu 2019

(teemanumero)

 pe 18.1.2019 (vk 3)

 7

 

 Maaliskuu 2019

(avoin numero)

 pe 15.2.2019 (vk 7) 

 11

 

 Huhtikuu 2019

(teemanumero)

 pe 22.3.2019 (vko 12)

 16

 

 Toukokuu 2019

(avoin numero)

 kiirastorstai 18.4.2019 (vk 16)

 20

 

 Syyskuu 2019

(avoin numero)

 pe 16.8.2019 (vk 33)

 37

 

 Lokakuu 2019

(teemanumero)

 pe 20.9.2019 (vk 38)

 42

 

 Joulukuu 2019

(avoin numero)

 pe 8.11.2019  (vk 45) 

 49