Seitsemäs Kari Sajavaara -muistoluento – The seventh Kari Sajavaara memorial lecture

Read about the seventh Kari Sajavaara memorial lecture in English here.

Pe 20.1.2017 klo 12.00
Jyväskylän yliopisto, Seminarium, Vanha juhlasali S212

Professori Anne Holmen Kööpenhaminan yliopistosta käsitteli Kari Sajavaara -muistoluennossaan yliopistojen monikielisyyttä otsikolla

The (Nordic) university as a multilingual site – A new perspective on academia?

Lisätietoja professori Anne Holmenista ja luennon abstrakti.

Tilaisuudessa jaettiin myös tunnustuspalkintoja professori Kari Sajavaaran rahastosta. Tunnustuspalkinnon ansiokkaasta soveltavan kielentutkimuksen alan väitöskirjasta sai Ilmari Ivaska, ja yhteiskunnallisesti vaikuttavasta työstä palkittiin Toisto-mentelmän kehittäjät. Lehdistötiedote palkintojenjaosta on luettavissa täällä.

Professori Kari Sajavaara (1938–2006) oli monipuolinen tutkija soveltavan kielentutkimuksen ja aktiivinen toimija kielikoulutuspolitiikan alalla. Tehtyään pitkän uran Jyväskylän yliopiston englannin kielen laitoksella hän siirtyi vuonna 1996 Soveltavan kielentutkimuksen keskuksen johtajaksi, mistä hän jäi eläkkeelle vuonna 2003. Sajavaara oli myös kansainvälisesti tunnustettu verkostoituja ja European Language Councilin perustajajäsen. Kari Sajavaara toimi Jyväskylän yliopiston vararehtorina vuosina 1982–1991 ja humanistisen tiedekunnan dekaanina vuosina 1996–2002.

Tilaisuuden järjestivät Kielikoulutuspolitiikan verkosto ja Soveltavan kielentutkimuksen keskus.

Tallenne muistoluennosta on katsottavissa Jyväskylän yliopiston Moniviestimessä. Pyydä polkuavain osoitteesta kieliverkosto(at)jyu.fi.